Stevig staan

17 april 2023

We zitten veelal in ons hoofd en werken in een systeem wat hier een enorm appèl op doet. Bovendien is onze aandacht en energie snel naar buiten gericht. We merken daarbij ons eigen lichaam niet op en voelen de signalen die ze geeft, niet of te laat.

Misschien herken je het wel:

👉 met alle rollen en verantwoordelijkheden die je hebt en de dingen die je leuk vindt, heb je de neiging veel op wilskracht te doen.

👉 je staat de hele dag ‘aan’ en zorgt voor alles en iedereen om je heen. En aan het eind van de dag voel je je moe, opgejaagd, last van stress of je slaapt slecht.

👉 tijdens je maandelijkse cyclus, wanneer je lijf anders voelt, je emotioneel anders bent, je je minder goed kunt focussen of je hebt een korter lontje.

Vaak sussen we ons gevoel of gedrag en verklaren we deze signalen met ons hoofd.

 

Verbonden zijn met je hele lichaam geeft je toegang tot de grootste bron van wijsheid die er is!  

 

Wat zijn jouw signalen?

Twee ingangen die je direct tot je beschikking hebt en kunt onderzoeken, zijn emotionele en fysieke signalen:

🌸 Signalen vanuit de vier emotiegebieden, de vier b’s: bang, boos, bedroefd en blij. Een emotie kan ook klein zijn zoals een lichte irritatie of spanning in een gesprek. Merk dan eens op waar je die emotie voelt in je lichaam. Wat gebeurt er in je lichaam, ook non verbaal? Hoe uit die emotie zich? Gewoon observeren, zonder oordeel. 

🌸 Fysieke signalen, zoals spanning in je nek, kaken op elkaar, een tinteling. Hoe is je energiebalans, op de dag zelf en aan het eind van de dag? En waar uit zich dat in jouw lichaam? Hoe is je ademhaling? Kort en snel of ingehouden en waar zit je ademhaling op dat moment, hoog of laag? 

Door de signalen op te merken, groeit je bewustzijn. Merk ze op, met compassie voor jezelf, zonder het te willen verklaren met je hoofd.

 

De wijsheid en kracht van jouw lichaam

Hoe fijn zou het zijn als je je meer bewust wordt van jouw lichaam?

🌱 Je creëert zo ruimte voor groei

🌱 Gaat dat wat geblokkeerd was, stromen

🌱 Denk, voel en handel je vanuit authentieke kracht

🌱 Ontsluit je je ware potentieel, in verbinding met jezelf en anderen

Sta je steviger in jezelf en in wat je wilt creëren.

Je lichaam is een geweldige bron van informatie en het mooie is…..zij liegt nooit en wil het beste voor jou ;-)!

 

Wil jij steviger staan in jouw leiderschap? Kom in gesprek!

In mijn coaching begeleid ik jou in gebalanceerd leiderschap, potentie- of carrièreontwikkeling en vitaliteit. Zodat jij werkt en leeft vanuit authentieke, vrouwelijke kracht.

Alle blogs