Lichaamsbewust en leiderschap

18 oktober 2022

Wat hebben die met elkaar te maken? Heel veel!

Door verbonden te zijn met ons lichaam heb je een ‘instrument’ dat zuiverder en scherper is dan je denken kan zijn. Door meer lichaamsbewust te worden en je lijf mee te nemen in wat je doet, versterk je persoonlijk leiderschap. In jezelf, je team(s) en organisatie.

🌱 Je lichaam brengt je in contact met je intuïtie waardoor je makkelijker besluiten neemt, onderbouwd met je intelligentie.

🌱 Door je lichaam als het ware te voeden met wat voor jou écht belangrijk is, van binnenuit, en los te laten wat je niet meer dient of verder brengt, voel je je vitaler en krijg je meer energie.

🌱 Als je oefent je lichaamsbewustzijn in te zetten, ben je meer aanwezig. Jouw presence, je uitstraling heeft een positief effect op de (werk)sfeer die je neerzet als professional, leidinggevende, ondernemer.

🌱 Je kunt met volle aandacht ‘er zijn’, waardoor je steviger staat en optimaal kunt luisteren, waarnemen en spreken.

– Bewust zijn van je lichaam zorgt ervoor dat je tegelijkertijd bij jezelf én de ander kunt zijn. Hierdoor komt je natuurlijke zelfvertrouwen naar boven.

– Je spreekt meer vanuit de verbinding met je lichaam, waardoor het authentiek en krachtig overkomt, zonder te overtuigen.

– Denken, voelen en doen worden congruent, waardoor je authentiek jezelf bent en meer energie hebt.

🌱 Door te luisteren naar de signalen van je lichaam en dit in lijn te brengen met je hoofd, ontstaat er meer balans, gaan de dingen meer in flow en verminder je stress.

Versterk jij jouw leiderschap, van binnenuit? In jezelf, je team(s) en ingebed in je organisatiestrategie?

Middels coaching, teamontwikkeling en/of training begeleid ik dit individueel, in teamverband en ingebed in je organisatieontwikkeling.

Kom in gesprek! Ik ontmoet je graag. Neem contact op.

Alle blogs