Veiligheid in jezelf

1 november 2022

“Ten overstaan van het hele MT, viel m’n bestuurder tegen me uit. Ik zag iedereen verschrikt kijken en hoewel sommige collega’s hun wenkbrauwen op trokken, niemand greep in of zei iets. Ik kon niets uitbrengen. Het voelde zo onveilig.” (Uit een gesprek met een coachee.)

Ik hoor en zie in de 1-op-1 coaching en in onze programma’s, dat (psychologische) veiligheid ook gaat – en misschien zelf wel in eerste instantie – over de mate van veiligheid in jezelf.

Eigenlijk ook niet vreemd, want als jij je niet veilig voelt, in jezelf en in verbinding met de relaties die je in je leven hebt, privé en zakelijk, heeft dat een enorme rem op je ontwikkeling, je groei, je creativiteit en je potentieel.

Veiligheid in jezelf wil zeggen dat je vertrouwen hebt in jezelf en in jouw vermogen om veilig te zijn en jezelf veilig te maken.

Ben je dan altijd gecentreerd, in balans?

Nee hoor, je kunt uit balans gebracht worden zoals het voorbeeld in dit gesprek, maar je weet ook dat je weer terugkomt.

Jij hebt invloed op je omgeving en je omgeving heeft invloed op jou. Dus als jij je veiliger voelt in jezelf, verandert ook (de reactie van) jouw omgeving. Zo niet, zet jouw potentieel dan elders in!

Wil je stevig(er) staan en groeien in jouw leiderschap? Neem contact met me op. Ik begeleid je graag.

Alle blogs